Sunday, March 24, 2019

Viikonloppu ja viikko 2

Viikonloppu ja viikko 2

Lauantai 16.3

Eli edellisessä postauksessa mainittu lauantainen Regensburgin päivämatka ei oikein mennyt suunnitelmien mukaisesti. Ostin junalipun hyvissä ajoin matkaa edeltävänä iltana. Aamulla lähdin kävelemään juna-asemalle noin 50 minuuttia ennen junan lähtöä, eli aikaa oli hyvin koska matkahan oli vain vajaat kolme kilometriä. En tietenkään viitsinyt katsoa ulos ikkunasta ennen lähtöä, ja lähdin kävelemään peltoa pitkin kulkevaa oikoreittiä juna-asemalle. Noin puolessavälissä peltoa tajusin pellon muuttuneen järveksi ja olin hiukan ymmälläni. Edeltävänä yönä oli satanut runsaasti, ja Regen -joki oli tulvinut yli rajusti. Long story short: joutusin kiertämään tulva-alueen, johon 50 minuutin varoaikani ei enää taipunut. Eli myöhästyin junasta enkä edes saanut rahojani takaisin. Olisin voinut ostaa toisen lipun ja mennä seuraavalla junalla, mutta edellisen junalipun menetetty summa kirveli edelleen. Päätin siis jäädä Chamiin kiertelemään sen nähtävyyksiä.

Sunnuntai 17.3

Lähdin kävelemään Lambergin (läheisen vuoren) juurelle, aikoen nousta sen huipulle katsomaan sieltä näkyviä ja paljon kehuttuja maisemia. Tuli taas kyllä erittäin selväksi miten vuoden autoilu oli vaikuttanut yleiskuntooni. Huipun saavutettuani, ja lievästä sydänkohtauksesta toivuttuani kävelin vuoren huipun eteläpuolelle Eteen avautui kyllä sellainen maisema että pisti ihan hiljaiseksi.
Huipulla oli myös kappeli, sekä kahvila. Ne nähtyäni kävelin takaisin Chamiin, Chammünster -kylän kautta.

Viikko 2

Työnohjaajani oli sairaana maanantaina ja tiistaina, jonka takia minut siirrettiin ohjelmoija osastolle Topiaksen oppiin. Siellä opin Siplace ASM -koneen ohjelmoinnista, sekä piirilevyjen valmistamisesta ruudun läpi. Loppuviikko meni suurinpiirtein samoissa merkeissä, koska työohjaajani töihin palattuaan päätti että voisimme jatkaa ohjelmointi puolella pitempään.

Viikonloppuna matkustin vihdoin Regensburgiin, ja vietin päivän ihmetellen suurkaupungin menoa, majesteettisia kirkkoja, ja vanhoja rakennuksia. Sunnuntaina sain polkupyörän lainaksi ohjaavalta opettajaltani Ferdinandilta, ja vietin aamupäivän hänen luonaan keskustellen teknologiasta ja tietokoneohjelmoinnista. Nyt on vihdoin helppo kulkea ympäri Chamia, ja työmatka-aika pienenee.





No comments:

Post a Comment